Ce alimente ar trebui sa consume bolnavii de litiaza biliara

Pentru a nu face crize biliare trebuie sa adoptati un regim alimentar adecvat.
Ce alimente ar trebui sa consume bolnavii de litiaza biliara

Daca ati fost diagnosticati cu litiaza biliara primul pas consta in adaptarea regimului alimentar la noua situatie. Nu trebuie sa disperati, ci doar sa fiti prudenti si sa respectati câteva reguli alimentare.

publicitate

Litiaza biliara este provocata de dezvoltarea unor calculi biliari in vezicula biliara sau in caile biliare fiind este mai frecventa la femei decât la barbati. Pentru a nu face crize biliare trebuie sa adoptati un regim alimentar adecvat. Sfatul medicului internist este acela de a nu te opera imediat ce ai aflat ca ai pietre la fiere daca boala este asimptomatica. Doar in cazul in care calitatea vietii este afectata de crizele de bila se impune operatia.

Alimente permise
Regimul alimentar al unei persoane care are calculi biliari include suficiente alimente, din toate grupele alimentare. in aceasta categorie intra produsele usoare, dietetice, care trebuie consumate pe parcursul unei zile si repartizate in 4 – 5 mese mici.

Citeste si : Remedii naturiste pentru cei care au probleme cu bila

Sunt permise:
legume – morcov, cartofi, dovlecei, spanac, salata verde, tomate, fasole verde;
fructe – mere, pere, prune, piersici, struguri, pepene;
carne slaba – pui, vitel, peste slab (salau, pastrav, biban, calcan);
produse lactate – iaurt, lapte batut, brânza de vaci, brânza nefermentata;
fainoase – orez, macaroane, fidea, fulgi de ovaz.
dulciuri de calitate preparate in casa: tarte cu fructe sau cu brânza, prajituri uscate.
miere de albine, marmelada, dulceturi.

Citeste continuarea pe Revistafelicia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.