Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat?

Multi oameni cred ca daca o persoana fumeaza pe o perioada lunga de timp, starea ei de sanatate este afectata permanent. Acesta lucru nu este chiar atat de adevarat. Dupa ce va opriti din fumat corpul dvs produce schimbari uriașe.
Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat?

Dupa douazeci de minute dupa ultima tigara, tensiunea arteriala si pulsul revin la normal si ajunge la o performanta a presiunii pulsului. Dupa opt ore, gazul nociv in sange se reduce la jumatate, iar cantitatea de oxigen creste la valoarea normala.

publicitate

Dupa douazeci si patru de ore plamanii incep sa indeparteze toxinele acumulate. Dupa patruzeci si opt de ore in corp ramane nicotina. Se restaureaza sensibilitatea la gust si miros. Dupa 72 de ore respiratia devine mai libera, dispar dificultatile de respiratie șuieratoare si tusea.

Bronhiile sunt acordate, nivelul de energie din organism creste. Dupa doua saptamani, circulatia se imbunatateste, iar exercitiile fizic nu sunt necesare. Dupa noua luni dispar complet dificultatile de respiratie, iar volumul si eficiența plamanilor creste cu zece procente.

Dupa un an, riscul de atac de cord scade de doua ori. Dupa zece ani, riscul de boli maligne ale plamanilor scade la jumatate. Cincisprezece ani mai tarziu, riscul de atac de cord scade la valori ale nefumatorilor.

Riscul de boli cardiovasculare si accident vascular cerebral scade de la momentul opririi fumatului. Cu cat mai repede va lasati de fumat, cu atat sunt mai putine sanse de a avea aceste boli. Fumatorii care renunta la tigari inainte de treizeci si cinci de ani, traiesc mai mult.

One Reply to “Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.