Ce se poate întâmpla cu oamenii care nu își schimbă lenjeria în fiecare zi

19 iunie 2022 // Sanatate

  • Lenjeria neschimbată zilnic duce la riscul unei infecții sau, cel puțin, a unei iritații.
  • Conform unui studiu din 2012, o persoană deține aproximativ 34 de perechi de chiloți, comparativ cu cele 12 pe care le aveau în 1999.
  •  Ce se poate întâmpla cu oamenii care nu își schimbă lenjeria în fiecare zi?
Ce se poate întâmpla cu oamenii care nu își schimbă lenjeria în fiecare zi

Lenjeria neschimbată zilnic duce la riscul unei infecții sau, cel puțin, a unei iritații.

Conform unui studiu din 2012, o persoană deține aproximativ 34 de perechi de chiloți, comparativ cu cele 12 pe care le aveau în 1999.

publicitate

Pielea ta va avea mâncărime

Acesta este, în general, primul lucru care se întâmplă pe orice parte a corpului care nu este suficient de norocoasă pentru a fi acoperită cu haine curate. Lenjeria nespălată poate irita pielea, provocând mâncărime la orice oră din zi.

Se întâmplă din cauza acumulării bacteriene din țesătura lenjeriei, care se transferă pe pielea sensibilă de acolo. Deși acest efect secundar nu este ceva de care să îți faci griji, acea iritare ar putea duce la ceva mai grav.

Ai putea dezvolta răni sau erupții cutanate

Mai întâi vine mâncărimea, apoi vine durerea sau erupția cutanată. Deoarece lenjeria nu a stat atât de mult timp în aer liber, materialul nu atât de curat îți va frea pielea. Când este ignorată, poate duce la răni proeminențe vizibile sau roșeață și niciuna dintre acestea nu este plăcut de tratat.

Un tip obișnuit de erupție cutanată pe care o poți vedea ca rezultat este o erupție cutanată de căldură. Este extrem de inconfortabilă și mâncărimea poate duce la ceva mai durabil dacă nu te examinează un medic.

Ai putea să faci o infecție

Acest lucru este mai ales probabil să se întâmple dacă transpiri în chiloții în care ați stat de câteva zile. Lenjeria care a fost transpirată trebuie schimbată în mod regulat, la fel cum nu poți sta prea mult timp într-un costum de baie ud. Bacteriile se dezvoltă în medii umede, așa că nu le oferiți șansa de a se înmulți într-o infecție neplăcută.

Dacă sunteți genul de femeie care preferă lenjeria de corp fără bumbac, dar nu o schimba atât de des, aveți un risc și mai mare de a face o infecție. Lenjeria de corp din nailon și dantelă (chiar dacă are un crotch din bumbac) captează căldura mai mult decât o face bumbacul, așa că reciclarea acestora din nou și din nou nu va face vag foarte fericit. Ulterior, drojdia va crește ca un nebun și, în cele din urmă, te va forța să-ți faci o vizită ginecologului tău.

Este posibil să apară o infecție a tractului urinar 

Dacă nu ai avut niciodată o infecție urinară, ești un om norocos. Aceste infecții apar atunci când bacteriile ia contact cu tractul urinar și asta se poate întâmpla în multe moduri diferite. 

Schimbarea des a lenjeriei și spălarea ei cu apă fierbinte va ucide acele bacterii rele și va preveni infecțiile. Așa că strânge toate perechile de chiloți și schimbă-i des.