INCREDIBIL! Albusul de ou previne aparitia diabetului zaharat de tip 2

9 februarie 2015 // Sanatate

Multi oameni consuma albusul de ou fara sa stie ce beneficii are acesta pentru sanatatea noastra.
Albusul de ou, beneficii de sanatate

Albusul de ou are un efect de neutralizare asupra secretiei de acid in stomac, motiv pentru care este recomandat pentru a calma durerea si productia de acid clorhidric.

publicitate

In ceea ce priveste colesterolul, exista multi experti care sustin ca majorarea lui nu este asociat cu consumul de oua, in ciuda credintei populare. Ar trebui sa retineti ca cresterea colesterolului nu este cauzata de consumul de oua, ci de o dieta bogata in grasimi, in care se intruneste de obicei consumul de chips-uri, carnati, carne, etc.

Beneficiile de sanatate ale albusului de ou:
Ajuta la dezvoltarea muschilor si mineralizarii osoase.
Nu ridica nivelul colesterolului.
Este bogat in proteine si vitamine (in special vitamina E si vitamina B).
Este ideal pentru micul dejun, datorita bogatiei sale in proteine.
Albusul de ou nu are grasimi si colesterol.

Contine cantitati semnificative de vitamina B, foarte sanatoase pentru organism.
Albusul de ou este de asemenea o sursa excelenta de riboflavina, seleniu, niacina, betaina, colina si acid folic.
Din cauza cantitatii scazute de colesterol din albusul de ou, acesta ar putea ajuta la prevenirea bolilor cum ar fi diabetul de tip II.

Citeste si: Ceaiul de cimbru, beneficii uimitoare pentru sanatate

Albusul de ou ofera o senzatie de satietate.
Contine minerale esentiale, cum ar fi potasiu, magneziu, calciu, fosfor, cupru, zinc si fier.

Albusurile de ou contin calorii si nutrienti foarte sanatosi pentru organism, comparativ cu un consum de oua intregi sau galbenusurile acestora. In cazul in care obiectivul este de a creste masa musculara, atunci trebuie sa mancati albusuri de ou de dimineata, efectul lor fiind important.

Albusurile de ou sunt o sursa majora de proteine, fiind urmate de carne slaba, pui si peste. Albusul unui ou ofera 4 g proteine si nu contine grasime. Retineti ca daca consumati proteine si alimente cu continut scazut de grasimi zilnic, veti reduce riscul de a dezvolta boli de inima.