Mielul – gustos, dar și util. Sau de ce e bine să mănânci această carne nu doar de Paște

22 aprilie 2022 // Sanatate

Se apropie una dintre cele mai strălucitoare sărbători creștine, Paștele și aproape că simțim aroma prăjiturilor de Paște, dar mai ales a mielului prajit.

Mielul – gustos, dar și util

Deși romanii au tradiții în prepararea acestei cărni delicioase și sănătoase, ea este prezentă la masa noastră mai ales în zilele din preajma Învierii. De aceea, folosim ocazia pentru a vă împărtăși câteva dintre numeroasele beneficii ale mielului.  

publicitate

În primul rând, trebuie să remarcăm că spre deosebire de alte cărnuri roșii, mielul are semnificativ mai puține grăsimi saturate, care reglează nivelul de colesterol și normalizează ritmul cardiac. În plus, consumul frecvent de miel poate reduce riscul de ateroscleroză și boli coronariene.

Un alt motiv important pentru a mânca mai des carne de miel este faptul că este foarte bogata în vitamina B, care întărește sistemul imunitar și arde grăsimile. Acest tip de carne conține cantități mari de acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acid gras care multe studii arata ca previn cancerul.

Doamnele care urmăresc îndeaproape greutatea lor ar trebui să știe că mielul conține multe proteine ​​slabe care ajută la slăbit. O altă informație importantă pentru ele este că consumul acestei cărni în timpul sarcinii reduce riscul de malformații congenitale.

Carnea de miel ajută la restabilirea fierului din sânge după menstruație și poate ameliora durerile menstruale. După cum puteți vedea, beneficiile consumului de această carne delicioasă nu sunt mici. Pe fondul vremurilor grele în care trăim, dorim fiecărui roman să poată pune pe masa lui un miel măcar de Paște. Sărbători fericite!