O cana de suc de sfecla pe zi reduce hipertensiunea arteriala

10 februarie 2015 // Sanatate

Daca beti zilnic o cana de suc de sfecla, va veti asigura o sanatate de fier toata viata. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.
O cana de suc de sfecla pe zi reduce hipertensiunea arteriala

O cana de suc ​​de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Acest experiment s-a dovedit de succes si a avut loc la Universitatea Queen Mary din Londra.

publicitate

Sucul de sfecla contine nitrați anorganici, acesti compusi putand fi gasiti in salata verde si varza. In organism, se transforma in oxid nitric, care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii.

Citeste si: Sfecla rosie, medicament natural pentru tensiunea arteriala

Sucul de sfecla a fost testat pe 64 de pacienți cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani. Jumatate din acesti oameni au luat medicamente pentru hipertensiune arteriala. Oamenii au fost impartiti in doua grupuri. Primul grup a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente. Experimentul a durat timp de patru saptamani.

Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla. Inca din a doua saptamana a fost raportata o scadere a tensiunii arteriale. Multe dintre aceste schimbari au insemnat o revenire la valorile normale.

Dar la doua saptamani dupa experiment, si dupa ce a fost suspendata utilizarea de suc de sfecla, presiunea a revenit la nivelul anterior. Grupul de persoane care au baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a vasodilatatiei si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.

In grupul care au luat medicamente, nu a existat nici o imbunatatire semnificativa. Medicamentele utilizate pentru a obtine o scadere a tensiunii arteriale au inregistrat valori de 9 mm si 5 mm.