Retete de sucuri pentru scaderea tensiunii arteriale

9 iulie 2015 // Sanatate

Sucurile naturale sunt benefice pentru scaderea tensiunii arteriale. Descoperiti cateva retete de sucuri delicioase pe care le puteti face la domiciliu si care va vor fi de mare ajutor.
Retete de sucuri pentru scaderea tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala este presiunea exercitata atunci cand curge sangele nostru prin peretii arterelor. Pe baza valorilor tensiunii arteriale, trebuie sa faceti diferenta intre doua componente: sistolica si diastolică. Desi presiunea sistolica este una care reflecta contractiile inimii, presiunea diastolica indica presiunea minima constanta care este prezenta in arterele noastre si intr-un sens reflecta relaxarea inimii.

publicitate

Exista diferite cauze care influenteaza tensiunea arteriala sa creasca. Aceasta este o afectiune grava, care poate duce la insuficienta renala, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau boli cardiace, mai ales daca este sustinuta in timp (prin urmare, este esential sa se masoare tensiunea regulat, deoarece in cele mai multe cazuri nu cauzeaza nici un simptom). De exemplu, creste influenta excesului de greutate si obezitatea, diabetul, sau hipertiroidismul.

Desi este adevarat ca in majoritatea cazurilor presiunea nu poate fi vindecata, ea poate fi controlata. In plus fata de tratamentul regulat prescris de medic, ati putea opta pentru unele retete cu ingrediente din bucatarie pentru a ajuta la gestionarea acesteia.

Suc de morcovi si usturoi

Ingrediente:
-1 catel de usturoi
-250 ml suc de morcovi

Pregatire:
Se spala si se curata cateii de usturoi, apoi se amesteca cu sucul de morcov.

Suc de morcovi si patrunjel

Ingrediente:
-1 sau 2 morcovi mari
-1 mic buchet patrunjel

Citeste si: O cana de suc de sfecla pe zi reduce hipertensiunea arteriala

Pregatire:
Se spala morcovii si se curata bine. Se taie in felii si se pune in blender. Spalati crengutele de patrunjel si se taie marunt, apoi se adauga in blender. Amestecati bine pana cand tot sucul este gata.

Suc de sfecla, castravete si ananas

Ingrediente:
-3 sau 4 felii de sfecla
-1 castravete
-2 sau 3 felii de ananas

Pregatire:
Puneti sfecla intr-un blender. Se spala castravetele si se taie in felii. Adaugati feliile in blender. In cele din urma se adauga feliile de ananas.
Amestecati totul bine.

Morcov si suc de portocale

Ingrediente:
-1 sau 2 morcovi mari
-1 portocala

Pregatire:
Se taie portocala in jumatate si se stoarce intr-un storcator pentru a obtine sucul. Adaugati sucul de portocale in blender. Se spala morcovii si se curata de coaja. Apoi se taie in felii. Adaugati-i in blender. Amestecati bine pana cand sucul de morcovi este amestecat cu sucul de portocale.