Sapte obiceiuri la care sa renuntati pentru a avea dantura perfecta

Cu toții avem obiceiuri proaste – unele dintre ele mai mult sau mai puțin dăunătoare.
Sapte obiceiuri la care sa renuntati pentru a avea dantura perfecta
Foto credit

Iată câteva pe care le facem zi de zi și la care este de preferat să renunțăm pentru a avea un zâmbet perfect și o dantură sănătoasă:

publicitate

Greșeala nr. 1: Adormit fără să spălat pe dinți. Studiile recente arată că jumătate din români nu se spală pe dinți seara, înainte să meargă la culcare, motivul invocat fiind oboseala acumulată peste zi. Este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri, care în timp va duce la nenumărate probleme dentare. Indiferent de cât de obosit sunteți, nu vă băgați în pat fără a vă spăla înainte pe dinți.

Greșeala nr. 2: Spălat pe dinți în exces sau cu o periuță prea agresivă. Excesul va duce la probleme cu gingiile și la reducerea stratului de smalț, cel care funcționează ca o barieră naturală pentru protecția dinților. În timp, aceștia vor deveni mai sensibili și mai afectați de orice factor extern.

Greșeala nr. 3: Folosirea îndelungată a unei periuțe de dinți. Acestea trebuie înlocuite la trei-patru luni, altfel devin ineficiente.

Greșeala nr. 4: Nefolosirea aței dentare. Periuța de dinți nu poate curăța întreaga suprafață a dinților, lăsând neacoperită aproximativ o treime. Ața dentară vă va ajuta să scapați de resturile de mâncare rămase între dinți.

Greșeala nr. 5: Folosit dinții pe post de unelte. Renunțați la obiceiul de a-i folosi ca instrument pentru diverse alte taskuri, cum ar fi să spargeți fistic, să rupeți o bucată de scotch sau eticheta de la un obiect vestimentar proaspăt achiziționat. Chiar dacă pot părea inofensive, toate aceste acțiuni sunt extrem de agresive pentru dantură. În timp, riscați să slăbiți dinții, să stricați smalțul și chiar să vă alegeți cu un dinte ciobit. Ronțăitul de unghii, pixuri, creioane sau gheață sunt obiceiuri la fel de dăunătoare, la care este de preferat să renunțați. Dacă însă este prea târziu și deja a fost crăpat un dinte, cei de la clinica Imperial Dent vă pot ajuta cu reconstrucția sa.

Greșeala nr. 6: Consumul în exces de zahăr. Da, toată lumea spune asta, cu siguranță ați auzit deja de zeci de ori cum dulciurile, sucurile carbogazoase, fructele deshidratate favorizează cariile și este de preferat să renunțați la ele. Dacă totuși nu vă puteți abține și doriți să consumați, clătiți-vă după aceea cu apă de gură și încercați să beți sucurile cu paiul. Alcool este de asemenea acid și erodează dinții.

Greșeala nr. 7: Consumul în exces de băuturi și alimente puternic colorate. Acestea au efect neplăcut estetic, pătând dinții. Dacă doriți să aveți dinții mai albi este de preferat să evitați orice fel de produse care v-ar putea colora dantura: cafea, ceai, vin roșu, fructe de pădure, sos de soia, sfeclă etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.