Scapa de stres cu afine. Ce alte beneficii mai are acest medicament

Daca nu ar fi decat faptul ca este un antidot puternic al imbatranirii precoce, si tot ar fi suficient ca sa alegi sa consumi afine in fiecare zi – sau macar in fiecare zi de vara.
Scapa de stres cu afine

Dar te ajuta si in ce priveste acuitatea vederii, sanatatea inimii si buna functionare a tiroidei. Asta pe langa multe alte beneficii care fac din afine adevarate “fructe de leac”.

publicitate

Sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure, cu ajutorul carora putem lupta impotriva imbatranirii premature, mentinandu-ne in forma sanatatea ficatului si a inimii.

Citeste si : Afinele trateaza 8 grupe de boli

Cele mai cunoscute efecte benefice pentru organism ale consumului de afine sunt cele legate de imbunatatirea vederii, efectul antiulceros, efectul antidiabetic, tonifiant nervos si de intarire a sistemului imunitar.

Totodata, afinele sunt recunoscute ca veritabile medicamente adjuvante in tratamentul unor forme de TBC, dereglari ale metabolismului proteinelor, dar si in tratamentul bolilor digestive precum colitele si enteritele.

Scad riscul aparitiei hipertiroidiei
Afinele contin sase derivati azotati ai acidului benzoic, care au capacitatea de a influenta semnalele de secretie a unor glande. Astfel, unii produsi diaminici instabili din fructele proaspete pot actiona asupra unor mecanisme extrem de fine ale reglarii la nivel molecular a secretiei lobului anterior al glandei hipofize.

Citeste si : Sucuri naturale care alunga stresul

Glanda hipofiza, situata in cutia craniana, in apropierea creierului, este cea mai importanta glanda endocrina din organism, de ea depinzand secretiile celor mai multe glande. Compusii din afine fac celulele hipofizei mult mai reactive atunci cand organismul reclama nevoia unor anumiti hormoni. S-a dovedit astfel ca, atunci cand glanda cortico-suprarenala devine mai lenesa in activitate, hipofiza secreta hormonul ACTH care va determina o reluare a activitatii normale a acestei glande.

CIteste continuarea pe RevistaFelicia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.