Semintele de pin, aliatul sanatatii tale

16 septembrie 2014 // Sanatate

Semintele de pin sunt foarte sanatoase si sunt foarte apreciate de iubitorii de gastronomie, deoarece au numeroase aplicatii.
Semintele de pin, aliatul sanatatii tale

Pe langa gustul minunat, ele sunt valoroase, din cauza multor beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceste nuci exotice au proprietati curative, care au fost cunoscute de oameni inca din cele mai vechi timpuri. Aceste proprietati se datoreaza faptului ca contin proteine si sunt usor de digerat​​. Semintele de pin sunt cele mai valoroase pentru sanatate, in comparație cu alte fructe cu coaja lemnoasa.

publicitate

Acestea sunt bogate in proteine, iar pe de alta parte, au un continut ridicat de aminoacizi, in special arginina. Acest acid este unul dintre principalii responsabili pentru o buna dezvoltare a organismului uman.

Nucile de pin sunt recomandate pentru femeile gravide, copii si adolescenți, deoarece proteinele continute in ele sunt importante pentru par, unghii, nervi, unele organe interne cum ar fi creierul. De asemenea ele ajuta la construirea si mentinerea tesuturilor corpului.

Citeste si: Propolisul: medicina naturala de la albine

In compoziția semintelor de pin intalnim vitamine, minerale majoritare, celuloza, fructoza, glucoza, zaharoza, amidon, dextrina si altele. Uleiul de semințe de pin are un continut ridicat de acizi grasi polinesaturați, in special linoleic.

Nuci de pin – fructe exotice, dar foarte utile
Toate aceste ingrediente continute in semintele de pin, imbunatateste metabolismul, sistemul cardiovascular, nervos, digestiv și sistemul excretor. Ajuta la consolidarea muschiilor, sprijina in acelasi timp procesele de creștere ale corpului. Mai mult decat atat, aceste nuci sunt un afrodisiac puternic.

Semintele de pin sunt printre cele mai sanatoase seminte. Rasfatati-va cu aroma lor unica pentru a prepara sosuri si mancaruri. Ele sunt unul dintre ingredientele principale ale popularului sos pesto. Este utilizat chiar si in produse de patiserie, in prepararea diferitelor deserturi și bomboane de ciocolata.