Smochinele mentin sanatatea oaselor si a ficatului

Fie proaspete sau uscate, smochinele sunt o alegere ideala pentru a mentine sanatatea oaselor si a ficatului.
Smochinele mentine sanatatea oaselor si a ficatului

Smochinele contin cantitati mari de pectina, care este o fibra solubila si actioneaza ca un instrument eficient de combatere a colesterolului. Pectina ajuta sistemul digestiv si absoarbe colesterolul in exces din stomac.

publicitate

Acest fructul este, de asemenea, foarte util pentru sistemul digestiv, deoarece ajuta la prevenirea constipatiei. Potrivit unor experti, atunci cand mancati smochine, creste cantitatea de mucus in intestine si se pastreaza excretia de apa. Expertii sustin de asemenea ca fructele ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Impreuna cu aceste proprietati, aceste fructe contine antioxidanti care contribuie la prevenirea cancerului colorectal.

Citeste si: Alimente care reduc riscul bolilor de inima

Smochinele uscate sunt bogate in omega 3, acizi omega 6, acizi grasi si fenoli – toate “ingredientele” necesare pentru a mentine sanatatea inimii. Studiile au aratat ca frunzele de smochine sunt foarte eficiente in acest sens. Ele suprima trigliceridele, care sunt foarte periculoase pentru inima, reducand formarea placii in artere.

Foarte utile pentru femei, smochinele sunt o sursa bogata de calciu – un ingredient esential pentru cresterea si rezistenta oaselor. Fructele contin, de asemenea, potasiu, care ajuta organismul sa utilizeze in mod eficient calciu. Aceste doua minerale accelereaza vindecarea oaselor rupte.

De asemenea, smochinele, au “grija” si de sanatatea ficatului. Studiile au descoperit ca aceste fructe are proprietati care pot proteja organismul de daune si chiar ajuta pentru performante optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.