Un nutriționist a subliniat beneficiile pentru sănătate ale ridichilor

9 mai 2022 // Sanatate

Gustul ridichilor este ascuțit, cu o ușoară amărăciune. Cu toate acestea, atât adulții, cât și copiii îi iubesc. Nutriționiștii subliniază de ce sunt utile și cine ar trebui să fie atent cu această legumă.

Un nutriționist a subliniat beneficiile pentru sănătate ale ridichilor

„Ridichile vor ajuta organismul să devină mai puternic după o iarnă lungă. Conțin multă vitamina C și susține sistemul imunitar, participă la sinteza colagenului și la alte procese biochimice importante”, a spus nutriționistul .

publicitate

În plus, ridichile conțin fitonutrienți, precum ceapa și usturoiul. Aceste substanțe biologic active sunt capabile să inhibe creșterea microorganismelor. Uleiul de muștar are și un efect bactericid, care conferă ridichilor amărăciunea lor caracteristică.

Cat de utile sunt ridichile pentru sanatatea noastra

Ridichile sunt bune și pentru sistemul nervos deoarece conțin vitamine din grupa B. Când nu sunt suficiente în organism, ne simțim obosiți, iritabili și avem probleme cu somnul. În plus, ridichile conțin potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, vitamina PP – cu toții avem nevoie de ele pentru sănătate și bunăstare”, își amintește nutriționistul.

În ridichi, ca și în mulți alți membri ai familiei cruciferelor, există o substanță activă biologic indol-3-carbinol. Cercetările au arătat că poate încetini creșterea tumorilor în organism.

Dacă ridichile te vor ajuta să slăbești este discutabil. Conținutul lor caloric este minim, deoarece legumele constau în principal din apă și fibre alimentare. Dar poate stimula apetitul .

Cu toate acestea, ridichile conțin substanțe care pot irita mucoasa stomacului. Prin urmare, persoanele cu gastrită, ulcere și alte boli ale tractului gastrointestinal ar trebui să fie mai atenți cu această legumă.

Se recomanda ca ridichile sa nu fie consumate pe stomacul gol.

În gută , ridichile sunt complet excluse din meniu. Conțin purine, substanțe naturale care pot crește nivelul de acid uric din organism.