Usturoiul zdrobit, medicament natural pentru zeci de boli. Ce trateaza?

10 mai 2015 // Sanatate

Usturoiul tocat sau zdrobit ofera beneficii de sanatate incredibile, pentru ca atunci cand este zdrobit, substantele din cateii de usturoi si compusii sunt eliberati impreuna cu proprietatile importante, cum ar fi alicina.
Beneficiile de a manca usturoi zdrobit sau tocat

Usturoiul este, probabil, unul dintre alimentele cele mai uimitoare si minunate care exista, deoarece ofera diverse beneficii preventive si curative atunci cand este consumat cu regularitate si este inclus intr-un regim alimentar echilibrat.

publicitate

De obicei usturoiul este inclus intr-o mare varietate de feluri de mancare si retete. Putem mentiona, de asemenea ca sucul de usturoi poate fi o alegere excelenta naturala pentru a reduce nivelul ridicat de colesterol si trigliceride, reduce agregarea trombocitelor si activitatea fibrinolitica crescuta.

De ce este sanatos sa mancati usturoi zdrobit?
Usturoiul nu este folosit numai in bucatarie dar si in medicina naturista, iar aceasta este o modalitate de a va bucura de calitatile sale nutritionale.

Cand usturoiul este zdrobit, alicina, un compus cu sulf este eliberat. Pe scurt, acesta este unul dintre cele mai importante ingrediente active din acest aliment, care in cele din urma este principalul responsabil pentru efectele diferite si beneficiile medicale.

Iata care sunt beneficiile de a manca usturoi zdrobit:
Imbunatateste circulatia sangelui: alicina, ca si alti compusi din usturoi exercita un efect anticoagulant benefic pentru fluxul nostru sanguin, prevenind formarea cheagurilor si la randul sau imbunatatind circulatia.

Citeste si: Usturoiul, condimentul care face minuni pentru frumusetea ta

Reduce tensiunea arteriala: pentru ca imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deci consumul sau este benefic atunci cand suferiti de hipertensiune arteriala.

Reduce nivelurile ridicate de colesterol: daca aveti, de asemenea, colesterol ridicat, mancati usturoi crud sau zdrobit, deoarece acesta va ajuta la reducerea nivelului ridicat. Mai mult decat atat, aceasta este un remediu traditional, atunci cand aveti trigliceridele ridicate.

Este un excelent anti-inflamator: usturoiul consumat regulat ajuta la reducerea inflamatiei articulare si de prostata.
Intareste sistemul imunitar: usturoiul zdrobit este ideal pentru stimularea sistemului imunitar.

Calmeaza tusea: usturoiul zdrobit ajuta la calmarea tusei, mai ales atunci cand vine vorba de tuse bacteriana, datorita efectului sau expectorant.

Ideal in caz de raceala si gripa: actiunea sa de a intari sistemul imunitar si calitatile sale antimicrobiene si antibacteriene, il fac o hrana naturala excelenta in caz de gripa si raceala.

Cum zdrobiti usturoiul pentru a profita de toate beneficiile sale
Este un procedeu foarte simplu. Doar folositi 2 sau 3 catei de usturoi. In primul rand se curata si se indeparteaza foile albe care ii acopera. Puneti-i intr-un mojar si pisati-i bine timp de cateva minute. Pentru a beneficia de calitatile sale, este necesar sa se consume imediat.

Un nutriționist a subliniat beneficiile pentru sănătate ale ridichilor...

Gustul ridichilor este ascuțit, cu o ușoară amărăciune. Cu...

Bula vindea ceapa, iar Trula vindea ustoroi...

Bulă vindea ceapă, iar Trulă vindea ustoroi. Cineva...