Zmeura, o arma secreta impotriva cancerului

In afara faptului ca zmeura este foarte delicioasa, aceasta poate fi o arma secreta in lupta impotriva cancerului.
Zmeura, o arma secreta impotriva cancerului

Medicina populara ne invata sa folosim zmeura in probleme de raceala si dureri in gat, insa si frunzele sale sunt ideale pentru a scadea temperatura.

publicitate

S-a dovedit ca zmeura eset mai utila pentru sanatatea noastra mai mult decat ne-am imagina. Expertii au realizat recent un studiu pe animale. Ei au descoperit faptul ca zmeura ucide celulele canceroase. Oamenii de stiinta au dat zmeura animalelor. Ca rezultat, mai mult de 90% din celulele tumorale au fost distruse.

De mult timp zmeura este cunoscuta datorita proprietatilor antioxidante. Cercetatorii cred ca aceste fructe au o componenta speciala care distruge cancerul. Potrivit expertilor, cel mai probabil cancerul a fost ucis de o combinatie de substante continute in zmeura.

Anterior, oamenii de stiinta au crezut ca lupta cu cancerul poate fi castigata numai cu anumite soiuri de zmeura, de exemplu, zmeura neagra. Expertii au dovedit ca acest lucru nu este asa. Dupa cum s-a mentionat deja, zmeura are si alte proprietati utile. Este plina de vitamina C, care este esentiala pentru fertilitatea masculina si magneziu, care este implicat in producerea de testosteron.

Zmeura contine si vitamine cu actiune antioxidanta cum sunt vitaminele A si E. In plus, fata de aceste vitamine, zmeura mai contine si alti flavonoizi cu rol antioxidant cum sunt luteina zeaxantina si betacaroten, dar in cantitati mai mici. Toti acesti antioxidanti confera fructelor de zmeura o activitate antioxidanta importanta impotriva radicalilor liberi raspunzatori de imbatranirea organismului si de provocarea multor boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.