Bei CAFEA LA IBRIC? Faci mare greseala! Ce spun specialistii despre asta

Specialistii au dat verdictul. Cafeaua facuta la ibric nu este recomandata! Consiliul olandez pentru sanatate a facut public un studiu conform caruia cafeaua la filtru este mai sanatoasa.
Bei CAFEA LA IBRIC? Faci mare greseala!

Boabele de cafea contin diterpene, substante organice din care principalele sunt cafestolul si kahweolul, potrivit Antena1.

publicitate

Unele studii au aratat ca aceste substante duc la cresterea usoara a colesterolului rau din sange. Pregatirea cafelei cu un filtru de hartie retine aceste elemente, bautura ramanand aproape fara ele.

In cafetiera cu filtru de hartie sau In aparatele cu capsule, cafestolul si kahweolul dispar aproape complet, asa Incat efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Acelasi lucru este valabil si In cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obtinute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Cafetiera cu filtru metalic, precum si cafeaua greceasca sau turceasca nu elimina cafestolul si kahweolul, prin urmare un consum ridicat poate avea impact asupra nivelului de colesterol rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.