Care sunt tarile cu cele mai multe divorturi. Belgia detine topul

7 mai 2014 // Stiri

In ultima perioada putem spune ca exista mai multe divorturi decat casatorii. Mai jos puteti vedea topul tarilor cu cele mai multe divorturi, pe primul loc fiind Belgia.
Care sunt tarile cu cele mai multe divorturi

Juramantul casatoriei se facea cu promisiunea ca doi tineri sa nu se desparta decat dupa moarte, iar filmele romnatice ne fac sa credem ca in viata exista numai o singura iubire.

publicitate

In practica, cu toate acestea, tot mai multe cupluri divorteaza. In clasamentul a 10 tari cu cele mai multe divorturi, toate cu un nivel de peste 50%, se claseaza pe locul 1 – Belgia, doua treimi din casatorii esueaza.

Care sunt tarile cu cele mai multe divorturi in statisticilor ONU:

1. Belgia – 71%. In fiecare an, semneaza actele de divort 32 000 de belgieni. Supravietuiesc doar o treime din casatorii, ceea ce inseamna ca in Belgia expresia „pana cand moartea ne va desparti” nu prea exista.

2. Portugalia – 68%. Ca o tara catolica este ciudat sa vezi ca Portugalia ocupa locul al doilea, dar este un fapt. In prezent 68 la suta din casatorii se incheie cu un eșec.

3. Ungaria – 67%. Numarul de căsătorii din tara sunt in scadere rapida si acest lucru nu este o surpriza. Cel puțin 10% dintre barbati si 12,4% dintre femeile din tara au divortat.

4. Republica Ceha – 66%. 11% dintre barbati si 13% dintre femeile au divortat. 90% din femei primesc custodia completa a copiilor in caz de divort.

5.Spania – 61%. In Spania, divortul nu a fost permis pana in 1981, dar astazi foarte multe cupluri beneficiaza de acest drept.

6. Luxemburg – 60%. Cerintele pentru divort dureaza cel putin doi ani, iar casatoria se face numai dupa varsta de peste 21 de ani.

7. Estonia – 58%. Tinerii estonieni au facut divortul un fel de obicei. In aceasta rata de divort ei par sa fi pierdut sensul casatoriei.

8. Cuba – 56%. Cuba este din ce in ce o tara cu relatii moderne, fara casatorie.

9. Franța – 55%. Franța este invaluita in romantism si de capitala Paris numita „orasul iubirii”. Dar 55% din cupluri, cu toate acestea, iubirea se termina cu divort.

10. Statele Unite ale Americii – 53%. Aici se casatoresc din ce in ce mai multi, dar totodata divorteaza si mai multi. Statisticile din SUA arata ca 73% din casatorii, se termina in divort. Cele mai multe divorturi sunt in Nevada.

Romania chiar nu isi gaseste locul mai ales ca populatia este mica, insa la noi casatoriile se fac si de la 12 ani in cazul romilor. Custodia copilului o primeste cel care are bani sa-l intretina si foarte multi fac nunta daca au bani.

Viata dupa casatorie...

– De cand m-am insurat, spal in fiecare zi...

Cum e cu divortul tardiv...

Un mosneag de 119 ani si nevasta de 109 ani merg la...