Ce ambalaj de protectie alegeti?

3 septembrie 2021 // Stiri

Materialele de protecție pentru ambalare sunt esențiale pentru a va proteja produsele de daune în timpul transportului sau depozitării. Dar cu diferite tipuri de ambalaje de protecție, puteti face asta in mod sigur si usor.

publicitate

Cum știti care tip de materiale vi se potrivește cel mai bine? Cartonescu.ro a creat acest scurt ghid pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune si ieftine materiale de ambalat care vă pot proteja bunurile pe care le expediati prin curier.

De ce tip de protecție am nevoie?

Aceasta este prima și cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o puneți atunci când trebuie să vă împachetați bunurile sau produsele. Iată câteva dintre tipurile de protecție de care aveți nevoie:

Completați spațiile libere

Acest tip de protecție se aplică oricărui tip de material de ambalare care acționează ca o „pernă” și completează spațiile libere, ceea ce la rândul său impiedica mișcarea obiectelor în interiorul cutiei.

Blocarea și susținerea articolelor ambalate

Scopul acestui tip de ambalaj de protecție este de a preveni mișcarea sau alunecarea obiectelor, precum și de a le proteja colțurile și marginile vulnerabile de daune. Toate spațiile goale trebuie umplute pentru a proteja la maximum conținutul cutiei.

Folie cu bule (aerata)

Acesta este de obicei un material de protecție înfășurat în jurul unor obiecte mai fragile pentru a preveni deteriorarea în timpul tranzitului. Acest tip de protecție poate preveni zgârieturile și ruperea la impact.

Protecția suprafeței

Adesea, ambalajele de protecție, care asigură o etanșare, asigură și protecția suprafeței. Acest lucru protejează produsele de zgârieturi, abraziuni sau deteriorări ale suprafeței. Există materiale de protecție, cum ar fi folia cu bule, care nu numai că protejează suprafața electronicelor (televizoare, laptopuri etc.) de zgârieturi, ci și le protejează de efectele nocive ale electricității statice.

Tipuri de materiale de ambalare

Folia cu bule

Folia cu bule este probabil unul dintre cele mai cunoscute tipuri de materiale de ambalare de protecție și este extrem de versatila în aplicațiile sale. Aceasta poate fi folosita pentru ambalarea produselor de diferite forme, dimensiuni și oferă o rezistență ridicată la impact. De aceea este o alegere excelentă atunci când doriți să protejați obiectele delicate, cum ar fi vazele, ochelarii, toate tipurile de echipamente și articolele voluminoase. Există diferite tipuri de aeroplastice pe piață – cu bule mari sau mici; cu efect antistatic; plicuri cu bule de aer si altele.

Hârtie de împachetat

Hârtia de ambalat este utilizată pe scară largă, cel mai adesea utilizată pentru a umple golurile din cutie și oferă o anumită rezistență la impact. Cu ajutorul mașinilor speciale de mărunțire a hârtiei, poate fi foarte eficienta în etanșarea articolelor din cutie. O altă alegere populară bazată pe hârtie este cartonul ondulat. Este extrem de puternic, dar în același timp flexibil și servește la ambalarea obiectelor fragile, protejarea suprafețelor de rupere sau zgârieturi etc.

Plicuri

Plicurile pot fi realizate din diferite materiale, unele dintre ele realizate în întregime din bule de aer, altele din folie de aluminiu cu bule, iar altele din hartie captusita cu aer. Plicurile din hârtie căptușite cu aer sunt cel mai adesea folosite in expediarile poștale și sunt potrivite pentru trimiterea articolelor mici. Pot ajuta la reducerea costurilor de livrare în comparație cu alte tipuri de ambalaje.

Indiferent de tipul de ambalaj și material de protecție pe care îl utilizați, este important să vă asigurați că acestea îndeplinesc pe deplin nevoile dvs. și specificul articolelor pe care le ambalați. Indiferent dacă produsele ambalate vor fi depozitate sau destinate tranzitului, este bine să le oferiți o protecție maximă.

You may also like

news NEWS

A hot springs where clothing is optional after dark

Oka Tomoaki | 23 February, 2018