Cum poti sa iti dezvolti creativitatea

Chiar dacă a trecut vremea când mergeai la şcoală, niciodată nu e timpul pierdut pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a-ţi dezvolta cunoştinţele, memoria sau chiar creativitatea.
Cum poti sa iti dezvolti creativitatea

Este demonstrat faptul că aceste lucruri pot fi în permanenţă antrenate, aşa că nu este cazul să te opreşti vreodată din a te autodescoperi.

publicitate

Iată ce activităţi îţi propunem să încerci pentru un „boost” de creativitate pe termen lung

Citeşte cât mai mult!
Fie că citeşti publicaţii de specialitate, ştiri, cărţi sau studii, este important să afli în permanenţă lucruri noi, pentru a putea face conexiuni între vechile şi noile informaţii. În acest fel, vei avea nenumărate idei ce te ajută în viaţa de zi cu zi, dar şi la un viitor proiect – de ce nu?

Relaxează-te
Pentru ca mintea ta să poată absorbi informaţii noi şi să ofere noi şi noi rezultate, trebuie să te odihneşti şi să te relaxezi. Fă-ţi un exerciţiu zilnic de meditaţie sau de relaxare, în care îi oferi creierului tău tihna de care are nevoie.

Mergi la cursuri!
Şi nu, nu trebuie să mergi la cursuri la care să te pregăteşti pentru alt job, ci la cursuri care îţi dezvoltă creativitatea, precum cele de pictură. La început vei căpăta anumite abilităţi, pe care le poţi folosi de fiecare dată când vei vrea să pictezi de plăcere, la tine acasă, ceea ce dezvoltă foarte mult latura creativă. Poţi găsi toate lucrurile de care ai nevoie pentru a te apuca de pictură pe profiart.ro.

Ţine-ţi un jurnal!
Scrisul este o modalitate bună de a-ţi filtra gândurile şi de a-ţi exersa creativitatea. Cel mai uşor este să ţii un jurnal, ori să ai în permanenţă un carneţel în care să treci diverse gânduri.

Socializează!
De cele mai multe ori, creativitatea este alimentată de interacţiunea cu ceilalţi. Aşa că, nu te jena să discuţi cu cât mai multă lume, să îţi faci prieteni noi şi să descoperi lucruri minunate şi utile pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.