Cum se pastreaza branza proaspata pentru mai mult timp. Tu sigur nu stiai asta pana acum

13 iulie 2016 // Stiri

Branzeturile proaspete sau maturate se strica destul de repede atunci cand nu tinem cont de nicio regula de depozitare, cele mai importante legate de umiditate sau de temperatura.
Cum se pastreaza branza proaspata pentru mai mult timp. Tu sigur nu stiai asta pana acum

Impacheteaza branza in hartie de copt sau intr-o bucata de panza
Branza nu trebuie lasata pe farfurie, in frigider, dupa ce am cumparat-o si am despachetat-o, dar nici in ambalajul de la magazin. Fiecare bucata de branza trebuie impachetata in hartie de copt sau hartie cerata, care ii permite sa respire exact cat are nevoie. Nu folositi folie de plastic pentru ca va prinde rapid un miros neplacut. Este indicata si o bucata de panza de bumbac pentru a infasura branza, dar aceasta trebuie umezita zilinic, pentru ca absoarbe umiditatea si se usuca.

publicitate

Branza se depoziteaza in sertarul pentru legume din frigider
Branza nu trebuie pastrata pe rafturile de sus ale frigiderului, pentru ca acolo sunt cele mai scazute temperaturi. Cel mai indicat este sa o depozitati in sertarul pentru legume, pentru ca acolo umiditatea este mai crescuta.

Branza grasa poate fi congelata
Tipurile de branza grasa sau branza de burduf se pastreaza la congelator si cateva luni, daca le impachetati in hartie cerata si apoi le puneti in pungi de plastic pe care ati trecut data cand ati cumparat produsul. De asemenea, branza de burduf se poate pastra si la borcan, indesata foarte bine cu o lingura de lemn ca sa nu ramana aer intre straturi, dupa care acoperiti cu un strat de untura.

Unge branza cu putin unt dupa ce tai o bucata
Pentru ca branza sa nu se usuce sau sa se intareasca dupa ce taiem o bucata din ea, o solutie este sa ungeti portiunea sectionata cu putin unt. Indepartati stratul de unt cand vreti sa taiati o alta bucata si repetati procedura.

Citeste continuarea aici

Veste buna! Au anuntat in urma cu putin timp. Este vorba despre bonurile de masa...

Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat, marţi,...

Ai mai mult de 600 LEI pe card? VERIFICA URGENT SIGUR NU STIAI!...

Anomalii fiscale: Bonusurile de pe card sau mobil generează...