Fenomen socant pe lacul Herastrau, in Capitala. Ce au vazut bucurestenii in ultimele zile

Caldura sufocanta a determinat o situatie de-a dreptul macabra in Capitala. Pe lacul Herastrau si-au facut aparitia sute de pesti morti. Bucurestenii au incins telefoanele primariei, reclamand privelistea si mirosul insuportabil.
Fenomen socant pe lacul Herastrau, in Capitala.

Printre peşti morţi. Aşa se plimbă bucureştenii cu barca pe lacul Herăstrău. Nici plimbările pe alei nu sunt cea mai bună alegere.

publicitate

“Pe marginea lacului, am făcut aici un mic traseu, de o jumătate de oră şi în jur de zece am văzut noi, lângă mal. Miroase urât apa din cauza asta. Miroase da, miroase foarte rău, adică a baltă statută”, au relatat martorii oculari.

De când a venit canicula, reprezentanţii primăriei sectorului 1 au început să adune peştii morţi din lac, scrie realitatea.net.

Ce s-a întâmplat însă? “Este vorba despre fenomanul numit eutrofizare. Adică, în momentul în care e cald aşa se dezvoltă foarte multe alge care mănâncă oxigenul din apă şi peştii mor sufocaţi”, a explicat CRISTIAN LASCU, expert de mediu.

Pe lângă razele fierbinţi ale soarelui, şi apa murdară a lacului ucide peştii.

“Este şi apa murdară o cauză pentru că această murdărie este de fapt o suspensie organică, care hrăneşte acele bacterii care consumă şi ele oxigen”, a mai spus CRISTIAN LASCU.

Din păcate, de câţiva ani, vara pare să fie sezonul peştilor morţi în apele bucureştene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.