In sfarsit o veste buna pentru toate mamele. Primesc bani in plus de la stat

8 august 2016 // Stiri

Deputatul PSD Ninel Peia a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.
Veste buna pentru toate mamele. Primesc bani in plus de la stat

Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de „Mamă Eroină”.

publicitate

Deputatul PSD Ninel Peia argumentează în expunerea de motive că, în urma unui studiu, „populaţia României în 2050 va fi de 16 milioane de locuitori. Dacă asta nu vă înspăimântă, vă mai atrag atenţia supra unor cifre: în anul 1990, în România, s-au născut 314.746 de copii, în anul 2011 s-au născut 196.242 de copii, iar în 2013, s-au născut 176.000 de copii. Altfel spus, natalitatea a scăzut la jumătate”.

Potrivit parlamentarului, „româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, evantualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argument pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate. (…) Riscăm să ajungem ce nu am fost niciodată: un popor fără tineri nu poate fi nicicând un popor puternic”.

Ninel Peia precizează că se va lupta „ca mamele ce au în îngrijire de la trei copii în sus să primească o indemnizaţie specială. În fapt, o pensie specială, pe întreaga durata a vieţii sale, în aşa fel încât să nu se lupte cu lipsurile nici când copiii vor fi pe picioarele lor, dar şi după aceea, ca o recunoaştere a eforturilor sale de către statul român.”

Această indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă. Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi. Citeste continuarea aici

You may also like

news NEWS

A hot springs where clothing is optional after dark

Oka Tomoaki | 23 February, 2018