MARE ATENTIE: Daca vedeti acest gandac in casa dvs – mergeti imediat la un medic!

In timp ce daunatori bine-cunoscuti cum ar fi șoareci, sobolani si gandaci sunt periculosi in moduri diferite, exista o multime de daunatori non-nativi care pot fi incredibil de periculosi pentru oameni.
MARE ATENTIE: Daca vedeti acest gandac in casa dvs - mergeti imediat la un medic!

Gandacii denumiti “Kissing Bugs” au bagat in spital multe persoane in Statele Unite, deoarece acestia poarta o boala urata sau provoca reactii alergice de disconfort la oameni.

publicitate

Ce sunt Kissing Bugs?
Tradus in limba romana, acesti gandaci sunt cunoscuti sub numele de gandaci asasini si se gasesc in tarile din sud precum Mexic, America Centrala si America de Sud. Sunt acum in sudul Statelor Unite, unde au fost raportati in mai mult de jumatate dintre state. Acesti gandaci pot fi gasiti atat in interiorul casei cat si in exterior.

In cazul in care acestia sunt gasiti in afara casei, ii gasiti in cotetele de caini in aer liber, in fisuri si gauri in case. Ei vin pe timp de noapte, preferand sa se ascunda in timpul zilei. Le place sa stea aproape de gazde ce au sange, cum ar fi oameni, mamifere, pasari, reptile. Cel mai bine este sa va placat bine casele de obicei, deoarece insectele prefera sa gaseasca case usor accesibile.

De ce sunt periculosi?
Acesti gandaci sunt periculosi, deoarece ei transporta un parazit cunoscut sub numele de Tripanosoma Cruzi care provoaca boala Chagas. Aceasta boala ataca sistemele digestive si cardiovasculare. Exista doua faze ale bolii Chagas.

Faza acuta include simptome cum ar fi febra, eruptii cutanate, leziuni, varsaturi, diaree si ochii umflati, in cazul in care parazitul a intrat in corp. Aceasta faza nu este periculoasa pentru adultii sanatosi, dar este daunator la copii sau persoane cu imunitate scazuta. La persoanele sanatoase, simptomele fazei acute dispar de la sine, iar parazitul merge latent in organism ani de zile.

Va rugam sa DISTRIBUITI acest articol pentru ca toata lumea si in special copiii sa stie sa se fereasca de acesti gandaci periculosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.