MARE ATENTIE! Un virus periculos este prezent in piscine si hoteluri. Cum iti dai seama daca l-ai luat si tu!

Va poate infecta cu succes copilul nenascut prin placenta. Exista o multime de virusuri, cum ar fi hepatita, care sunt asociate cu cancer la ficat. Virusul Papilloma uman nu de mult timp a fost asociat cu cancerul de col uterin.
MARE ATENTIE! Un virus periculos este prezent in piscine si hoteluri. Cum iti dai seama daca l-ai luat si tu!

Pana in prezent, deja este un fapt ca infectiile sunt baza dezvoltarii cancerului – in mod direct sau indirect. Prin urmare, expertii cred ca tratamentul cancerului provocat de virusuri necesita un tratament mai complex. Nu va disparea cu tratamente cum ar fi chimioterapie si radioterapie.

publicitate

“Vaccinul impotriva acestui virus nu este contagios. Nu exista nicio legatura intre decese si leziuni severe la vaccin. Milioane de femei si fete au fost vaccinate in intreaga lume. Exista mai multe cazuri de boala severa dupa vaccinare, dar acest lucru nu este mai mult decat o coincident, dar nici o relatie cauzala”, a spus prof. Kalvachev.

“Pentru a avea un impact mai mare in lupta impotriva virusului Papilloma uman, ar trebui sa fie imunizati si baieti. In 80% din cazuri infectia la barbati cu acest virus nu are simptome si ei nu stiu ca sunt purtatori. Exista cel puyin 10 de tipuri de cancer, care sunt asociate cu acest virus – de gura, laringe, faringe, gat, plaman, prostata. Cel mai rau este ca infectia poate “intercepta” in bazinele de inot. In Italia, s-au descoperit deja in rau”, a spus un virologist.

Virusul HPV poate traversa placenta si infecta copilul nenascut. Dovada ca virusul traverseaza placenta si infecteaza fatul, este ca acesta se gaseste in captuseala gurii copiilor nascuti. Aceasta infectie este tranzitorie si peste cateva luni va pleca. Dar de fapt la nou-nascuti se dovedesc a fi aceleasi tipuri de virusuri, cum ar fi cele materne.

“Riscurile sunt nu numai pentru copil, ci si pentru gravide. Exista dovezi care leaga infectia cu virusul cu un risc crescut de preeclampsie, precum si pierderi de sarcina”, a spus prof. Kalvachev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.