Milioane de ROMANI care lucreaza in strainatate au aflat VESTEA CEA MARE! E cel mai bun lucru care se putea intampla

Dacă lucrezi sau ai lucrat în străinătate cu acte în regulă, te poți pensiona și acolo și în România (dacă ai fost angajat și aici).
Milioane de ROMANI care lucreaza in strainatate au aflat VESTEA CEA MARE! E cel mai bun lucru care se putea intampla

Românii care au lucrat în străinătate cu acte în regulă cel puțin un an de zile, pot solicita pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrată, dacă îndeplinesc toate condițiile de pensionare din țara respectivă și din țara de origine.

publicitate

Veniturile din pensia din străinătate li se plătesc de statul în care au lucrat şi se pot transfera în România în lei, la cursul BNR din ziua plăţii.

Cum trebuie să procedeze o persoană care vrea să fie luați în calculul vechimii și anii lucrați în străinătate dar și cei din țară:

Unii dintre românii care muncesc în străinătate încep să se gândească la vârsta pensionării, iar alţii chiar ajung la respectiva vârstă. Cum ei au lucrat în două sau chiar mai multe state, atunci şi pensia lor va fi una comunitară, adică plătită de mai multe state, anunţă all4romania.eu.

Persoanele care muncesc în străinătate pot să îşi depună dosarul de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) din judeţul în care au domiciliul la data la care întrunesc condiţiile legislative din România pentru a ieşi la pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.