Milioane de romani nu stiu ca au bani DE LUAT! Vedeti AICI daca aveti bani de care nu stiati – Mii de oameni si-au incasat deja banii

Circa 40 de persoane s-au aliniat in jurul orei 11:00 la coada la Depozitarul Central in Piata Universitatii ca sa verifice, pe baza de buletin, daca au actiuni obtinute de la programul de privatizare in masa din anii 1991 si 1994, la ce companii si ce valoare au acestea, conform zf.ro.
Milioane de romani nu stiu ca au bani DE LUAT! Vedeti AICI daca aveti bani de care nu stiati - Mii de oameni si-au incasat deja banii

“Am venit sa vad daca pot sa ma imbogatesc”, spune un pensionar. “Sper sa am actiuni de care nu stiam. Dupa atatia ani, am uitat”.

publicitate

Dupa caderea comunismului, Romania a trecut prin doua valuri succesive de privatizare in masa in care 30% din companiile romanesti au fost date populatiei. Oamenii nu au urmarit in timp evolutia acestor actiuni, asa ca Depozitarul Central le va da ocazia astazi si maine sa verifice, gratuit si doar pe baza de buletin, daca detin actiuni.

Depozitarul Central va informa gratuit persoanele care doresc sa afle daca mai au actiuni obtinute de la programul de privatizare in masa din anii 1991 si 1994, la ce companii si ce valoare au acestea. Astfel, persoanele interesate, cele care implinisera 18 ani la data privatizarii, pot decide daca pastreaza actiunile sau le vand, a spus la ZF Live Daniela Serban, director relatii cu investitorii din cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

“Sunt opt milioane de romani care au inca actiuni, cei mai multi la SIF-uri. Fata de cuponul initial au fost primite si actiuni reziduale. Multi nu stiu daca mai au actiuni si unde. Plus ca daca aduci contul IBAN poti primi direct dividendele restante”, a spus Serban. Pentru cei care nu sunt inca pregatiti sa investeasca propriile fonduri, BVB va lansa conturi demo de tranzactionare, pentru a-i familiariza pe doritori cu lumea bancara, scrie bzi.ro.

“Vom anunta si un concurs de tranzactionare in timp real si o aplicatie de mobil care testeaza cunostintele financiare. Ajuta mult sa discuti direct cu brokerii si administratorii de cont pentru a vedea ce ti se potriveste.”

Prin acest demers, bursa spera sa revina macar la nivelul de dinainte de criza, cand erau inregistrate 120.000 de conturi, in conditiile in care o parte din investitorii din 2008-2009 ezita sa revina la tranzactionare dupa ce au pierdut bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.