Nu permiteti copiilor sa foloseasca smartphone-uri! Spitalurile au primit un numar de pacienti tineri cu semne de …

Utilizarea prelungita a smartphone – urilor poate deveni o cauza de strabism. Acestea sunt rezultatele cercetarii de catre oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar Chonnam din Coreea de Sud.
Nu permiteti copiilor sa foloseasca smartphone-uri! Spitalurile au primit un numar de pacienti tineri cu semne de ...

Un anumit risc este la copii cu varste cuprinse intre 7 si 16 de ani, spun oamenii de stiinta.

publicitate

Ei au observat ca recent, spitalurile au primit un numar mare de pacienti tineri cu semne de depresie, dureri, senzatie de ameteala si stare de voma, fiind de asemenea predispusi la epilepsie fotosensibila. Dupa cum a devenit clar in cercetare, pacientii tineri au folosit smartphone-uri intre 4 si 8 ore pe zi, pentru jocuri si lectura.

In 9 din 12 cazuri, simptomele au disparut in doua luni la pacientii care au incetat sa mai foloseasca atat de des smartphone-uri. In opinia medicilor, este permis sa se stabileasca o legatura intre utilizarea de smartphone-uri si felul cum acestea ne afecteaza starea de sanatate.

Oamenii de stiinta ii sfatuiesc pe parinti sa isi monitorizeze copiii si sa nu utilizeze mai mult de o jumatate de ora fara intrerupere smartphone-uri si sa ia pauze pentru a permite ochilor lor sa se odihneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.