Papa Francisc: „Nu am cancer și nu intenționez să mă pensionez în curând”

4 iulie 2022 // Stiri

  • Papa Francisc a respins toate speculațiile potrivit cărora ar intenționa să demisioneze în viitorul apropiat, relatează Reuters.
  • Pentru a dezminți zvonurile, Sfântul Părinte a spus că intenționează să viziteze Canada în această lună și speră să poată merge la Moscova și Kiev cât mai curând posibil după aceea.
  • Într-un interviu exclusiv la reședința sa de la Vatican, Papa Francisc a negat și zvonurile potrivit cărora ar avea cancer.
Papa Francisc
foto: digi24.ro

Papa Francisc a respins toate speculațiile potrivit cărora ar intenționa să demisioneze în viitorul apropiat, relatează Reuters.

Pentru a dezminți zvonurile, Sfântul Părinte a spus că intenționează să viziteze Canada în această lună și speră să poată merge la Moscova și Kiev cât mai curând posibil după aceea.

publicitate

Într-un interviu exclusiv la reședința sa de la Vatican, Papa Francisc a negat și zvonurile potrivit cărora ar avea cancer.

Papa a glumit chiar că medicii nu i-au spus nimic despre asta și pentru prima dată a dat detalii despre afecțiunea genunchiului care l-a împiedicat să își îndeplinească unele dintre îndatoririle sale.

Într-o discuție de 90 de minute, susținută în limba italiană, fără asistenți, suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, și-a reiterat, de asemenea, condamnarea avortului, în urma deciziei Curții Supreme a SUA de luna trecută.

În mass-media au circulat zvonuri, ca urmare a unei combinații de evenimente, inclusiv întâlniri cu cardinalii lumii pentru a discuta o nouă constituție a Vaticanului, o ceremonie de învestire a noilor cardinali și o vizită în orașul italian L’Aquila, că acest lucru ar putea anunța o înştiinţare de demisie.

Orașul L’Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a renunțat la papalitate în 1294. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat orașul timp de patru ani înainte de a renunța la funcție în 2013, fiind primul papă care a făcut acest lucru în aproximativ 600 de ani.

Toate aceste coincidențe i-au făcut pe unii să creadă că se va întâmpla același scenariu”, a spus el. Dar nu mi-a trecut niciodată prin cap. Nu deocamdată. Serios!”, a intervenit Papa.