S-a trezit cu gura plina de basicute albe si dureri severe. A mers imediat la medic si a aflat ca are…

Un barbat care era perfect sanatos s-a trezit intr-o dimineata cu gura plina de basicute albe care il dureau ingrozitor. Speriat, a mers imediat la medic pentru a afla ce are si care este cauza acestei afectiuni.
S-a trezit cu gura plina de basicute albe si dureri severe. A mers imediat la medic si a aflat ca are...

Cand a ajuns la medic acesta a aflat ca acele basicute albe din gura se numeau afte bucale si ca nu era o afectiune grava, insa sunt dureroase si se trec fara tratament in termen de 7-11 zile.

publicitate

Aftele pot fi provocate de consumul unor alimente acide sau acidifiante, printr-un exces de alimente iritante (ardei, piper, mustar, nuci), prin carenta de vitamina A. Un meniu echilibrat previne aparitia stomatitei si a aftelor. Consumul de alimente care contin vitamina C, al sucului de varza cruda (cate 2 linguri la fiecare masa), al germenilor de grau poate duce la disparitia aftelor.

Aftele sau stomatita este o inflamatie a mucoasei bucale, bolnavul resimtind dureri vii, uneori senzatia de arsura in cavitatea bucala, accentuata de alimentele iritante, de condimente.

Aftele apar de obicei intre varstele de 10 si 40 de ani, au un caracter recurent, frecventa recurentei aftelor variind considerabil. Unele persoane prezinta doar unul sau doua episoade pe an, in timp ce altele prezinta serii continue de afte.

Diagnosticul este pus de obicei pe baza examinarii cavitatii bucale. Uneori, medicul poate cere anumite analize, precum teste de sange, examen bacteriologic sau biopsia ulceratiilor.

One Reply to “S-a trezit cu gura plina de basicute albe si dureri severe. A mers imediat la medic si a aflat ca are…”

  1. 20 de ani m-am confruntat cu aftele bucale. Am fost si la medic si nimeni nu a stiut sa-mi spuna exact cauza si nici solutia. Am cumarat zeci de tipuri de tratamente si nici unul nu a mers. Pana acum cateva luni cand am gasit solutia pe care o recomand tuturor celor afectati. MIEREA DE ALBINE. De orice tip. Este ideala impotriva aftelor. Puneti putina miere de albine peste afte, este de ajuns odata dimineata si odata seara, si in max 3 zile dispar. In plus nu va mai dor absolut deloc pe timpul zilei. Pacat ca nu am stiut mai devreme. Am suferit mult din cauza acestei afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.