Se holbează la sânii tăi? Ce să spui când surprinzi un coleg de la job ca face asta

2 decembrie 2022 // Stiri

  • Există un mod subtil de a le atrage atenția, dar există și o strategie directă pe care o puteți încerca.
Se holbează la sânii tăi? Ce să spui când surprinzi un coleg de la job ca face asta

Un efect secundar nefericit al faptului de a fi o persoană cu sâni la locul de muncă este atenția nedorită pe care aceștia o pot primi.

AnnaMarie Houlis, o autoare care a scris despre modul în care mărimea sânilor i-a afectat cariera, a povestit pentru HuffPost că s-a simțit „absolut mortificată” când un bărbat care susținea un interviu de angajare i-a spus odată că arată „obraznic” în rochia ei cu decolteu înalt – „o rochie despre care a spus că îl înnebunea atât de tare încât voia să „sară pe fereastră””.

publicitate

„Am sâni DDD. Indiferent de ce port, sunt la vedere. Indiferent ce port, nu sunt nici o invitație și nici o strategie pentru a urca în cariera mea”, a spus Houlis. „Sunt doar niște bile de țesut gras atașate de pieptul meu, în fiecare zi, fie că îmi place sau nu. Și, ca să fiu corectă, le iubesc, în ciuda eforturilor ample ale societății de a mă întoarce împotriva corpului meu.”

Dacă surprinzi un coleg care se holbează la pieptul tău, nu ar trebui să fie treaba ta să te adresezi comportamentului său nepotrivit, dar există răspunsuri pe care le poți da pe moment pentru a atrage atenția în mod subtil (și nu atât de subtil) asupra faptului că colegul tău se uită unde nu ar trebui.

Experții în carieră au împărtășit sfaturile lor despre cum să faci acest lucru – și au dat sfaturi despre momentul în care să apelezi la întăriri, cum ar fi managerul tău și resursele umane.

Iată diferite strategii pe care să le încerci:

Poți să subliniezi indirect că colegul tău se uită unde nu trebuie.
Lawrese Brown, fondator al C-Track Training, o companie de educație la locul de muncă, a remarcat că atunci când surprinzi un coleg care se uită fix la pieptul tău, poate fi o situație delicată și dificilă de știut cum să o abordezi.

„Dacă îi spui persoanei sau comportamentului în mod direct – „Nu te mai uita la sânii mei” – atunci este posibil ca persoana să devină defensivă, iar odată ce o persoană este defensivă, nu este probabil să se ajungă la o soluție constructivă”, a spus Brown.

De aceea, una dintre strategiile sale indirecte este să atragă atenția persoanei prin formularea unei observații, cum ar fi: „Am observat că atunci când vorbim te uiți în jos în loc să mă privești în ochi. Care este motivul pentru asta?”.

Înainte de a vorbi, poți să le ghidezi atenția spre ceea ce fac sau tocmai au făcut. „Dacă purtăm o conversație și observ că ei continuă să se uite în jos, atunci voi începe și eu să mă uit în jos”, a declarat Jacqueline M. Baker, fondatoarea Scarlet Communications, o companie globală de consultanță în domeniul leadership-ului.

Apoi, spune: „Am ceva pe cămașă sau ceva de genul ăsta?”. Această metodă este un mod subtil de comunicare: „Te văd și vreau să știi că te văd”.

Sau poți sublinia contactul vizual pe care preferi să îl ai cu colegii tăi cu o afirmație de genul: „Ochii mei sunt aici și apreciez să am contact vizual cu cineva atunci când vorbesc”, a declarat Gianna Driver, director de resurse umane la Exabeam.

„Ai putea spune, de asemenea, „Văd că te uiți în continuare în jos. Este ceva ce îmi scapă și care se află aici, în zona cămășii mele?””.

Alternativ, mișcarea brațului tău poate vorbi în locul tău. Alison Green, fondatoarea site-ului de sfaturi la locul de muncă Ask a Manager, i-a recomandat unei cititoare care se confrunta cu privirea fixă a unui coleg de serviciu asupra sânilor să își încrucișeze brațele cu vârf și îndesat.

„Uneori mi-am încrucișat brațele în mod ascuțit pe piept, ceea ce într-un fel scoate în evidență problema fără să o strige în mod explicit și, de obicei, ei înțeleg”, a scris Green. „Dacă sunt jenați după aceea, așa să fie. Uneori, jena este modul în care oamenii învață”.

Poți să te confrunți direct cu colegul tău de serviciu.
Nu există un răspuns corect sau greșit, dar dacă te simți în largul tău să fii direct, îi poți spune pur și simplu: „Felul în care te uiți la mine mă face să mă simt inconfortabil. Aș aprecia dacă te-ai uita la ochii mei și nu la alte părți ale corpului meu”.

Poți să te adresezi managerului tău sau resurselor umane.
Nu ezita să atragi atenția asupra comportamentului nedorit atunci când îl observi, dar înțelege că privitul persistent și inconfortabil este o problemă pe care ar trebui să o abordeze și managerul tău sau persoana de contact de la Resurse Umane.

„Dacă cineva [care se holbează] este un manager sau un superior al persoanei respective, poate fi foarte intimidant pentru persoana care se simte inconfortabil să spună ceva”, a spus Driver. „În aceste cazuri, este foarte potrivit să mergi la resurse umane”, astfel încât să poți raporta problema, iar echipa de resurse umane să se ocupe de plângere, păstrând în același timp anonimatul, a precizat ea.