SOCANT: Fiul ei a fost otravit de aceasta planta! Multe familii o au in casa. Ce trebuie sa stii despre ea

Cu totii iubim plantele de casa, insa trebuie sa aveti mare grija atunci cand le alegeti. Exista numeroase plante toxice si periculoase pentru organism.
SOCANT: Fiul ei a fost otravit de aceasta planta! Multe familii o au in casa. Ce trebuie sa stii despre ea

Una dintre aceste plante este Dieffenbachia, sau numita popular trestia de zahar salbatica, este cunoscut pentru faptul ca este otravitoare.

publicitate

Esteban, un baiat de 5 ani, se juca in jurul casei in momentul in care a inceput sa se simta rau. Parintii au crezut initial ca este o simpla durere de stomac, dar atunci cand au vazut ca incepe sa se simta din ce in ce mai rau l-au dus de urgenta la spital.

“Aproape mi-am pierdut fiul, care a bagat o parte din frunzele plantei in gura! Limba lui s-a umflat pana la punctul de sufocare!” spune o femeie care a patit-o.

Medicii au descoperit ca fiul lor a suferit o intoxicatie grea. Copilul a fost tratat imediat, pentru mai mult de 3 ore. Dar, din pacate, medicul le-a spus parintilor că fiul lor a suferit si un soc anafilactic.

Ulterior medicii au constatat ca intoxicatia s-a produs din cauza acestei plante, Dieffenbachia. Ar trebui sa fie eliminata din gradini, birouri si locuinte. Daca o atingeti, in orice caz, nu va atingeti ochii, deoarece exista pericolul de a orbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.