Te-ai uitat in oglinda si ai vazut ca ai limba fisurata? Raspunsul incredibil primit in urma unui control medical

Foarte multi oameni au limba fisurata, aceasta putand fi observata in special in perioada de adult. Daca aveti limba fisurata, sunteti incurajati sa o periati pentru a elimina detritusurile care pot reprezenta iritanti.
Ai limba fisurata? Vezi ce inseamna asta pentru sanatatea ta

Durere, mancarimi, pete ciudate, fisuri si mirosuri – corpul dvs va lasa indicii care va spun cate ceva despre starea dvs de sanatate. Dar este o parte a corpului dvs pe care cel mai probabil nu o luati in considerare atunci cand incercati sa va evaluati starea generala de sanatate: limba dvs.

publicitate

Diagnosticarea bolilor si afectiunilor pe culorii si texturii limbii este un punct de referinta in medicina chinezeasca, dar si in medicina occidentala, asa ca nu degeaba medicii le cer pacientilor sa deschida gura si sa spuna “A”.

Fisurile care apar pe suprafata limbii sunt in majoritatea cazurilor fara o cauza medicala, fiind o varianta normala, congenitala a limbii, cu un anumit determinism genetic. Cauze patologice care implica fisuri la nivelul limbii includ:

Sindromul Melkersson-Rosenthal: care asociaza paralizia nervului facial
Sindromul Down

Crapaturile pe limba indica o problema la organul corespunzator acelei zone. O brazda dreapta pe mijlocul limbii anunta afectiuni ale coloanei vertebrale. Daca linia se frange langa radacina limbii, suferintele sunt in regiunea inferioara a coloanei, iar langa varf, problemele sunt localizate in regiunea cervicala.

Crapaturile mai pot sugera exces de caldura in organism sau ca persoana nu bea suficiente lichide. Daca limba e crapata pe varful limbii, inima nu functioneaza corect.

Daca observati crapaturi si fisuri la nivelul suprafetei limbii sau pe lateral, ati putea avea o boala autoimuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.