Toata viata v-ati curatat gresit urechile! Asa trebuie procedat pentru a nu va imbolnavi!

Este parte din rutina dvs sa va curatati urechile cu betisoare de urechi dupa ce faceti dus? Se pare ca acest lucru nu este cea mai buna idee si acest obicei va poate afecta sanatatea.
Toata viata v-ati curatat gresit urechile! Asa trebuie procedat pentru a nu va imbolnavi!

Urechile necesita si ele un proces de igiena proprie, insa prin punerea unor obiecte straine in ureche pentru a le “curata”, perturbati procesul natural al corpului. Si chiar va puteti si rani.

publicitate

Dupa ce faceti dus, urechile elimina o substanta numita cerumen. Cerumenul este o substanta cu efect antibacterian, are un pH acid benefic pentru tegument si chiar retine corpii straini care patrund in ureche (praf, mici insecte etc). Cerumenul este favorizat de tasarea lui frecventa (zilnica) cu betisoare igienice, de purtarea protezelor auditive sau de purtarea castilor audio intraauriculare.

Ce se intampla atunci cand utilizati betisoare de bumbac?
Cand incercati sa va curatati urechile cu betisoare de bumbac, veti impinge ceara si mai adanc in ureche. Acest lucru poate face ca aceasta sa se blocheze pana la timpan, cauzand potentiale complicatii medicale. De asemenea, veti impinge ciupercile si bacterile din exteriorul urechilor in interiorul acestora, iar acest lucru poate provoca infectii, printre care poate duce si la alte complicatii. Urechile dvs nu ar trebui sa fie curatate in acest mod.

Potrivit Dr. Douglas Backous, directorul de auz si de interventii chirurgicale la baza craniunului de la Institutul suedez din Seattle, atunci cand frecati pielea in urechi, adesea, histamina se elibereaza. Aceasta provoaca iritarea pielii. Cu cat o frecati mai mult, cu atat mai mult aceasta devine iritata.

Daca simtiti ca aveti prea multa ceara in ureche sau ca urechile dvs sunt extrem de murdare, faceti-va timp pentru a merge la medicul dumneavoastra. Acesta va recomanda cum trebuie sa le curatati. Nu incercati sa folositi tot felul de metode pentru a va curata urechile.

Mergeti neaparat la medic daca:
-Observati acumulare de ceara
-Va confruntati tinnitus (vi se pare ca va suiera urechile)
-Mancarime severa a urechilor
-Va confruntati cu pierderea auzului
-Urechile au un miros specific

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.