Toate aspiratoarele au acest buton “magic”, pe perie! Dar putini stiu la ce foloseste de fapt

Ne place sau nu, toti suntem nevoiti sa dam cu aspiratorul prin casa, iar de multe ori ne-am intrebat la ce foloseste butonul care se afla pe peria acestuia.
Toate aspiratoarele au acest buton magic, pe perie!

Cei mai multi nu au aflat pana acum utilitatea butonului, insa functia acestuia este una care te ajuta mult in timp ce faci curatenie, scrie cancan.ro.

publicitate

Butonul are rolul de a ”schimba” peria pentru doua tipuri de suprafete. La prima apasare peria este folosita la curatarea covoarelor, iar la a doua pentru podele, spatii netede.

Tocmai din aceasta cauza, cei care nu cunosc utilitatea butonului se chinuie sa aspire si nu ințeleg de ce acest lucru nu le iese așa cum ar trebui.
Toate aspiratoarele au acest buton magic, pe perie!

Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Daniel Hess din West Union, Iowa și a purtat denumirea de „măturător”. Acea mașinărie avea o perie rotativă și un mecanism elaborat de furtunuri care să genereze absorbția prafului și mizeriei. În 1868, Ives W. McGaffey a inventat și patentat în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit „Whirlwind” („vârtej de vânt”). Acest model era mai ușor și mai compact, însă mai dificil de manevrat, deoarece avea o manivelă care trebuia învârtită în același timp în care aspiratorul era împins pe podea. La 14 noiembrie 1898, John S. Thruman din St. Louis, Missouri a depus actele pentru a obține patentul pentru un aspirator pneumatic pe care l-a denumit „renovator pneumatic pentru covoare”. Patentul a fost acceptat la 3 octombrie 1899. Thruman a creat un aspirator pe bază de benzină pentru o mare companie care oferea servicii de menaj,General Compressed Air Company.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.