Tu stiai? Ce se intampla daca mananci pepenele verde cu tot cu SEMINTE

22 iunie 2015 // Stiri

De cele mai multe ori, atunci cand mancam pepene verde, aruncam semintele. Ei bine, se pare ca aceasta este o mare greseala. Acestea reprezinta importanta sursa de fibre, minerale, proteine si grasimi.
Ce se intampla daca mananci pepenele verde cu tot cu SEMINTE

Potrivit specialiștilor, cantitatea de magneziu (515 mg / 100 g) și de oligoelemente precum zincul (10,2 mg / 100 g) și manganul (1,6 mg / 100 g) este deosebit de relevantă în cazul semințelor de pepene verde. În plus, este de remarcat aportul de proteine (28,3 g / 100 g) și de grăsimi (47,4 g / 100 g), mai ales polinesaturate (28,1 g/100 g).

publicitate

Consumul de semințe de pepene verde ‘este o bună modalitate de a mări cantitatea de proteine vegetale din dieta noastră’. ‘Aceasta ajută la menținerea masei musculare, pe lângă faptul că aduce grăsimi sănătoase care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sânge’, afirmă Cristina Lafuente Gómez, dietetician și nutriționist, potrivit Agerpres.

Există însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume ‘o mână’ de semințe pe săptămână.

Specialistul menționează însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume ‘o mână’ de semințe pe săptămână. Pentru a se evita tulburările gastrice, nutriționistul mai recomandă ca semințele de pepene verde să fie consumate după ce sunt uscate în cuptor și mărunțite. Dacă sunt decojite, se pierde aportul de fibre, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă pentru o funcție intestinală corectă.