Un roman „s-a trezit bogat peste noapte” in Venezuela. A primit un teanc de bani cand a schimbat 150 de dolari

25 octombrie 2016 // Stiri

Radu Păltineanu, românul care traversează Americile pe bicicletă, a ajuns în Venezuela, țară care se confruntă de câteva luni cu o criză, dar și care are cea mai mare rată a inflației.
Un roman s-a trezit bogat peste noapte

Acolo, tânărul s-a trezit cu un teanc de bani în brațe, după ce a schimbat 150 de dolari, scrie libertatea.ro.

publicitate

Radu Păltineanu a pornit în urmă cu mai bine de un an într-o călătorie incredibilă, care presupune traversarea Americilor pe bicicletă. Acum, românul a ajuns în Venezuela, țara cu numărul 12 din expediția sa, unde a fost nevoit să schimbe 150 de dolari.

“Ei bine, ăsta este primul aspect cu care m-am confruntat azi la intrarea în Venezuela, cea de-a doişpea țară a expediției mele prin Americi şi țara cu cea mai mare inflație din lume.

În condițiile în care în acest moment inflația a atins 600% în Venezuela şi cea mai mare bancnotă este de 100 de bolivari, schimbând 150 $ USD m-am trezit bogat peste noapte, bogat în bancnote care de-abia îmi încap prin gențile bicicletei.

Totuşi partea cea mai interesantă este că o hârtie igienică care nici nu se prea găseşte face pe aceste meleaguri cât un şomoioc de bănuți dintr-ăştia, aşa că poate nu e chiar atât de rău că m-am procopsit cu atâția.”, a scris Radu Păltineanu pe Facebook.

You may also like

news NEWS

A hot springs where clothing is optional after dark

Oka Tomoaki | 23 February, 2018