VESTE EXTRAORDINARA! 1000 DE LEI pe luna pentru copii! Nu e nicio gluma

Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a majorat indemnizatiile de crestere a copilului pentru mame, eliminand totodata plafonul maxim de 3400 de lei si înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni.
VESTE EXTRAORDINARA! 1000 DE LEI pe luna pentru copii! Nu e nicio gluma

Prin modificarile aduse de comisie, indemnizatia minima va creste de la 600 de lei cat este în prezent, la peste 1000 de lei, daca legea intra în vigoare, potrivit A1.ro.

publicitate

Totodata, deputatii au stabilit ca indemnizatia minima va reprezenta minim 85% din salariul minim brut garantat în plata. Potrivit Ministerului Muncii, salariul minim va creste din luna august la peste 1250 de lei, astfel ca indemnizatia va creste proportional.

O alta modificare prevede ca femeile vor beneficia de acelasi nivel al indemnizatiei, indiferent daca opteaza pentru 12 sau 24 de luni de concediu maternal.

Totodata, femeile care opteaza pentru revenirea în activitate dupa primele 12 luni vor primi un bonus de 50% din cuantumul indemnizatiei minime garantate. Conform calculelor facute pe cifrele actuale, acest bonus s-ar ridica la peste 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.